top of page

comm(on)unity 

Mekanı oluşturan parçalar kopsa, anlam değiştirse ve yeniden bir araya gelse nasıl olur?

KOORDİNATÖRLER 

Tuba Doğu & Melis Varkal

 

PROJE EKİBİ

Ebru Bengisu, Nazlı Yatağan, Gizem Özmen

 

ATÖLYE KATILIMCILARI

Didem Ertan, Beril Özder, Tansu Dursun, Ebru Çökelek, İrem İskenderoğlu, Mert Aktün, Ezgi Müldür, Melis Yurtsever, Yiğit Ersin, Tuğçe Akman, Burkay Top, Burcu Gülpak, Buse Dolmen, Betül Paçalar, Merve Taştar, Pelin Yağlı, Şenay Bağadır, Betül Güngör, Azra Sapsağlam, Gözde Özgür, Aykut Atik, Pelin Coran, Gamze Aygün, Simge Özfiliz, Yeliz Aykut, Berk Budak, Özge Acar, Cemre Akman, Serçin Tekin, Tuğba Aslan, Elif Türkmen, Deniz Doğru, S. Zeynep Günçü, Özgür Ali Karaduman, Beril Özder, Tansu Dursun, Ahenk Karcı, Cenk Ürgen, Berk Sütçü, Mert Yılmaz, Oğuz Kıral

Eylül, 2014 // Bornova'nın Altındağ semtinde yer alan kültür merkezinin dönüştürülmesi projesi üzerinde çalışan Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık 4. sınıf öğrencileri ile stüdyo projelerine başlamadan önce gerçekleştirilen atölyede amaç öğrencilerin alana bakışlarına yeni bir boyut kazandırmaktı.

 

Yapılı çevreyi anlatmak istediğimizde bazı elemanlar seçip onlar üzerinden kurarız cümlelerimizi. Atölyede cümlelerimizi kuracağımız elemanları ''Bu yer neresi? Kullanıcı kim? Ne yapılır burada? Nasıl hissediyorum bu yerde?'' soruları ile bulduk. Atölye katılımcıları önce Altındağ ziyaretlerinde karşılaştıkları durumlara göre cevap verdiler sorulara. Sonrasında ise kentte görüp, Altındağ'da göremedikleri yerleri, kullanıcıları, aktiviteleri ve hislerini eklediler önceki cevaplarına. 

 

Bu 4 kategori (yer, kullanıcı, aktivite, algı) altında toplanan 2 tür cevaplar (olanlar & olmayanlar) karıştı ve tekrar bir araya geldi. Bir araya gelen durumları ise atölye katılımcıları hikaye anlatarak aktardılar. Hikayelerini anlatırken ilhamları ise Italo Calvino'nun Görünmez Kentler kitabı oldu. 

 

bottom of page